Kunst in de etalage

Als kunstenaar maak ik regelmatig vrij werk. Een groot deel van mijn collectie is getoond op exposities en verkocht. Maar er is ook een deel van mijn collectie opgeslagen in mijn atelier. Komende periode zal ik regelmatig een werk uitkiezen en in mijn etalage zetten. Hier op de site vertel ik ook iets meer over de achtergrond van het werk.

 

 

Mijn keuze "New Dance"

In dit werk staan twee jonge mensen centraal die hun nieuwe huis binnen gaan. In dit huis voelen ze zich veilig en vrij. Vooral aan de rechter figuur kan je zien dat het nog wel even wennen is.

 

Dit werk is in 2003 gemaakt en oa tentoongesteld tijdens de groepstentoonstelling "Aartsen paradijs" (Oirschot mei 2004). Deze tentoonstelling was met alle kunstenaars uit mijn moeders familie met als inspirator opa Herman Aartsen uit Best.

 

In deze periode heb een serie werken gemaakt onder de noemer 'bodies'. De dynamische vorm van het menselijk lichaam staat in deze serie centraal. Het gekozen werk is een vroeg werk uit deze serie. Hierbij gebruik ik uitgeknipte mensfiguren. Dit geeft mij de ruimte om de achtergrond vrij op te zetten en zo de figuren echt in die geschetste omgeving te plaatsen.

 

Voor mij brengt 'New Dance" tot uitdrukking dat iedereen, ongeacht leeftijd of uiterlijk, zich vrij mag voelen zichzelf te zijn en te dansen.

 

 

 

Voor meer kunstwerken in deze serie klik hier

 

zakelijk

prijs: € 500,- (incl btw, incl lijst), of

huur: € 8,- per maand (ten minste 3 mnd), huurkoopregeling in overleg

techniek : papier, collage, acryl

afmeting: 68x68 cm (buitenmaat lijst),

lijst: Barth-lijst, professioneel ingelijst met dubbel passepartout